Meillä mies häärää aika paljon keittiössä nykyisin,minä kun olen ilta seitsämältä kotosalla(lähden aamusta) ei aina jaksa ehtoolla enään ruokiin paneutua Tässä, ukkokullan valmistama herkullinen lihapata
porsaan kylkisiivua,naudanlihaa,lanttua,porkkanaa,sipulia...makeuden toi vaalea siirappi.On kyllä ihana saapua kotiin,kun ruoka odottaa
Niin ja muusista vielä:perunaa,voita ja punaista maitoa
MAKEA-LIHA-JUURESPATA:
300 g porsaan kylkeä
500 g naudanpaistia paloina
2-3 sipulia
3 porkkanaa
pala lanttua
valkosipulinkynsiä
lihaliemikuutio
pippuria,caram masala mausteseosta(suolaa)
vaaleaa siirappia
vettä
Paistele lihat pannulla,tilkassa voi-öljyseosta.Mausta lihat ja siirrä uunivuokaan/pataanPilko ja paloittele juurekset ja kuullota niitä myös pannulla hetken aikaa.Mausta juurekset loruksella vaaleaa siirappia.Viskaa juurekset lihojen joukkoon, kääntele sekaisin.Lisää lihaliemkuutio ja vettä, niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät.Lykkää pata uuniin 225 asteeseen puoleksi tunniksi,jonka jälkeen alenna lämpö 150 ja anna padan hautua 2-3 tuntia.(maista lientä tarkistaaksesi makua)
Kommentit