
Tässä sitten herkut,joita aika harvakseltaan tehdään...en tiedä kyllä miksi,kun on niin hyvää


KUORITAIKINA:
2 dl vettä
2 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita(miehen oma lisäys)
TÄYTE:
Perunamuusia
2 munaa
Sekoita kylmään veteen suola sekä jauhot hyvin,mutta varo vaivaamasta taikinaa liikaa.Leivo taikina tangoksi ja se n.22 osaan,pyöritä palat palloiksi ja paina litteämmiksi kakkaroiksi.Ripottele jauhoja väliin ja peitä leivinliinalla tai muovilla.Kauli palat ohuiksi pyöreiksi piirakankuoriksi ja pinoa keoksi ripottaen reilusti jauhoja väliin.Täytä kuoret perunamuusilla,jättäen n.1 cm reunan kääntämisen varaksi.Käännä reunat ja rypytä ne täytteen päälle.Paista piirakat 250 asteisessa uunissa,kunnes ne ovat pohjasta kovettuneet ja pinta on kauniin ruskean täplikäs.Voitele piirakat voi-vesiseoksella (me voitelimme ihan vaan voisulalla) ja peitä leivinliinalla tai voipaperilla.


Kommentit