Toki herkkupullia piti laskiaisena olla
PULLATAIKINA:
2,5 dl maitoa
pala hiivaa
1 dl sokeria
ropsaus suolaa
1 rkl kardemummaa
1 muna
vehnäjauhoja(teen aina näppituntumalla,eli lisään jauhoja sitämukaan,kunnes taikina on reunoilta irtoavaa,mutta pehmeää)
100 g sulatettua margariinia
TÄYTE:
kermavaahtoa ja mansikkahilloa
Kuumenna maito kädenlämpimäksi.Murenna siihen hiiva.Sekoita hyvin ja lisää sokeri,suola,kardemumma ja kanamuna hyvin sekoittaen.Lisää vehnäjauhoja ja sulatettu rasva.Vaivaa taikinaan jauhoja,kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja on pehmoista,kimmoisaa.Nostata lämpimässä paikassa ainakin 1/2 tuntia.Leivo pyöreitä pullia.Taikinasta tuli 21 pullaa,toiset hieman isompia kuin toiset ;)
Voitele kanamunalla ja ripottele päälle raesokeria.Paista 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.
pyöreitä pullia oli ihan hauska tehdä,pitkästä aikaa...osa meni pakkaseen,sieltä voi sitten napata ja herkutella.
Kommentit