1375236.jpg

Tämän herkullisen keiton ohjeen nappasin Riikalta!!Kiitoksia,ihanaa keittoa =P

Tässä ohje kopioituna Riikalta,suluissa muutokset joita tein :)

reilu loraus oliiviöljyä  (tilkka rypsiöljyä)

2 sipulia (1 sipuli)

valkosipulinkynsiä maun mukaan (laitoin 4-5)  (viltsu laittoi 2)

noin 1-2 rkl tomaattipyrettä  (laitoin  1 rkl ketsuppia)

800 g yrteillä maustettua tomaattimurskaa  (1 tlk eldoradon yrtti-tomaattimurskaa)

vettä

1 kasvisliemikuutio  (1/2 kuutio)

ripaus mustapippuria

tuoretta basilikaa  (kuivattua basilikaa ja timjamia)

(tarvittaessa vähän sokeria)

2 dl pastaa(n.1 dl kauramakaronia)

kidney- tms. papuja huuhdeltuna  (jätin pavut pois)

1 prk pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)  (pala vuohenjuustoa,en muista nimeä)

 

Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet lohkoiksi. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää kattilaan sipulit. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä (älä ruskista!) kannen alla noin 10 minuuttia, sekoita välillä. Lisää kattilaan tomaattipyre ja tomaattimurskat. Huuhtaise purkit vedellä ja kaada vesi kattilaan. Mausta seos liemikuutiolla ja mustapippurilla. Anna keittopohjan kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, mitä pidempään, sen parempi (minulla keitto kiehui noin puolitoista tuntia)! Soseuta keitto ja lisää pastat, tarkista kypsymisaika paketista. Kun pasta on lähes kypsää, lisää keittoon huuhdellut pavut, vuohenjuusto sekä hienonnettu basilika. Sekoita kunnes vuohenjuusto on sulanut tasaiseksi. Jos keitto maistuu kitkerältä, lisää ripaus sokeria. Tarjoa hyvän leivän kanssa. Loput keitosta voi pakastaa annosrasioihin.