Maaliskuu%2017%20029.jpg

Pitkään hautunut lihapata on herrkkua.Liemenä voi käyttää vettä kuten karjalanpaistissa,tai olutta sekä viiniä tai lihalientä.Tähän lisäsin hieman olutta.Käytin nyt  juureksena vain porkkanaa,mutta tähän voi hyvin lisäillä ihan melkein mitä vaan:lanntua,palsternakkaa,paprikaa jne.

LIHAPATA:

700 g karjalanpaistilihoja

öljyä

1-2  tl suolaa

1 tl pippuria

2 tl rosmariinia

2 tl paprikajauhetta

2 laakerinlehteä

2,5 dl tummaa olutta

2-3 dl vettä

2-3 porkkanaa paloiteltuna

Paistele huoneenlämpöiset lihat kauniin ruskeiksi öljyssä.Mausta ne.Nosta uunivuokaan/pataan.Kaada päälle olut ja vesi,hauduta 200 asteisessa uunissa  1 1/2 tuntia.Lisäile padan joukkoon porkkanat ja hauduta vielä reilu tunti.Lisää nestetä tarvittaessa.(minä hauduttelin vaan ja neste hieman liikaa pääsi hahtumaan) ;)

Maaliskuu%2017%20028.jpg