Pitkään hautunut lihapata on herrkkua.Liemenä voi käyttää vettä kuten karjalanpaistissa,tai olutta sekä viiniä tai lihalientä.Tähän lisäsin hieman olutta.Käytin nyt juureksena vain porkkanaa,mutta tähän voi hyvin lisäillä ihan melkein mitä vaan:lanntua,palsternakkaa,paprikaa jne.
LIHAPATA:
700 g karjalanpaistilihoja
öljyä
1-2 tl suolaa
1 tl pippuria
2 tl rosmariinia
2 tl paprikajauhetta
2 laakerinlehteä
2,5 dl tummaa olutta
2-3 dl vettä
2-3 porkkanaa paloiteltuna
Paistele huoneenlämpöiset lihat kauniin ruskeiksi öljyssä.Mausta ne.Nosta uunivuokaan/pataan.Kaada päälle olut ja vesi,hauduta 200 asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia.Lisäile padan joukkoon porkkanat ja hauduta vielä reilu tunti.Lisää nestetä tarvittaessa.(minä hauduttelin vaan ja neste hieman liikaa pääsi hahtumaan) ;)
Kommentit