keskiviikko, 20. syyskuu 2006
Keitetyt lihapullat:
400 g jauhelihaa
2 viipaletta vaaleaa leipää
1 1/2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 dl paahdettua sipulia
1 rkl perunajauhoja
1 muna
Murenna leipä ja anna sen turvota vedessä hetken aikaa.Lisää jauheliha ja sekoita.Lisää myöskin mausteet,perunajauho,sipuli ja muna,sekoita tasaiseksi taikinaksi.Pyörittele lihapulliksi.
KEITINLIEMI:
n. 1 l vettä
1 lihaliemikuutio
1/2 dl paahdettua sipulia
2-3 rkl ketsuppia
mustapippuria
basilikaa
(suolaa)
Laita ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa.Lisää lihapullat yksitellen liemeen kypsymään.Keitä miedolla lämmöllä,kunnes lihapullat ovat kypsiä.
Tarjoa keitettyjen perunoiden tai pastan kera!!(meillä taas lapset vaativat pastaa,tällä kertaa pinaatti-tuorepastaa!)!:)
Kommentit