tiistai, 9. joulukuu 2008
Karjalanpiirakoita:
nämä on herkkua =P
KUORITAIKINA:
2 dl vettä
2 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl ruisjauhoja
TÄYTE:
riisipuuroa
Sekoita kylmään veteen suola sekä jauhot hyvin,mutta varo vaivaamasta taikinaa liikaa.Leivo taikina tangoksi ja se n.24 osaan,pyöritä palat palloiksi ja paina litteämmiksi kakkaroiksi.Ripottele jauhoja väliin ja peitä leivinliinalla tai muovilla.Kauli palat ohuiksi piirakankuoriksi ja pinoa keoksi ripottaen reilusti jauhoja väliin.Täytä kuoret riisipuurolla,jättäen n.1 cm reunan kääntämisen varaksi.Käännä reunat ja rypytä ne täytteen päälle.Paista piirakat 250 asteisessa uunissa,kunnes ne ovat pohjasta kovettuneet ja pinta on kauniin ruskean täplikäs.Voitele piirakat sulatetulla voilla ja peitä leivinliinalla tai voipaperilla.
Kommentit