Tammikuu%202015%20110.jpg

Naudanlihaa tulee ostettua tosi harvoin, mutta tämä paisti ostettiin Snelmannin lahjakortilla (jonka sain jo Joulun alla)

Teimme paistista lehtipihvit ja koska kyseessämoli isohko paisti, loput käytettiin Merimiespihveihin.Voi että, oli hyvää ja liha niin mureaa...NAM.Ainut miinus meillä tuossa oli,että jotkut  perunat hajosivat ,vaikka niiden piti olla kiinteitä perunoita.

MERIMIESPIHVIT:

500 g naudan paistia (viipaloi huoneenlämpöinen liha suurehkoiksi paloiksi)

2-3 sipulia

nokare voita

1 tl suolaa ja pippuria

3 porkkanaa viipaleina

n.10 perunaa kuorittuna ja viipaloituna

3 laakerinlehteä

5 dl vettä

1 lihaliemikuutio

(n.3 dl Olutta)

Viipaloi sipuli ja paista se voissa.Huudo pannu tilkalla vettä ja ota liemi talteen.Ruskista seuraavaksi lihaviipaleet ja mausta ne suolalla ja pippurilla.Huudo taas pannu ja ota huuhdeliemi talteen.Lado perunaviipaleita,lihaa,porkkanaa,mausteita, sipulia ja laakerinlehdet kerroksittain suureen uunivuokaan.Alin ja ylin kerros perunaa.Sulata lihaliemi huuhdeliemeen (+ lisää vettä,jotta sitä on n. 5 dl) ja kaada se(jos käytät olutta lisää se myös joukkoon)vuokaan ainesten päälle,niin että,ne juuri peittyvät.Kypsennä 175 asteisessa uunissa 2 1/2 -3 tuntia.

Tammikuu%202015%20107.jpg

Tammikuu%202015%20112.jpg