Naistenpäivän kunniaksi herkkuruokaa...tämän ohjeen nappasin uudesta etiketti lehdestä...tosin otimme tätä heti suoraan uunista syötäväksi,joten ohjeen jäähdytys painon alla jäi pois...

 

Tässä lehdestä napattu ohje.

4 isoa vaaleaa perunaa(minä käytin 6)

2 blue congo perunaa(näitä ei minulla ollut)

1 pieni bataatti

50 g pehmeää vuohenjuustoa

suolaa,mustapippuria

2 tl provencen yrttimaustetta

voita

Kuivaa pestyt, kuoritut perunat hyvin ja viipaloi ne ohuelti.Älä huuhtele.Kuori ja viipaloi myös bataatti.Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele se.Lado peruna, bataattiviipaleet sekä murustettu vuohenjuustoa,kerroksittain vuokaan.Mausta välit,suolalla,pippurilla ja yrttisekoituksella.Painele kakun kerrokset tiiviiksi.Paista 200 asteisessa uunissa,leivinpaperikannella peitettynä,40-50 minuuttia.Jäähdytä paistos vaikka suraavaan päivään.Pane pinnalle paino,jotta saat tiiviin kakun.(meillä siis tämä kohta jäi pois,koska söimme lähes suoraan uunista otetun paistoksen)Irrota kakku vuoasta ja leikkaa kolmioiksi,lämmitä ne ennen tarjoilua.

juureskakku on hyvä lisäke kalalle tai lihalle,esimerkiksi lampaalle.

 

 

tämä oni IHANAA Kieli ulkona

 

Kirjoittelen ohjeet huomenissa,nyt on kulunut niin aikaa tämän takkuavan vuodatuksen kanssa,kojelaudalle pääsyä sai odottaa minuutteja kuten kaikkia muitakin toimintoja Huuto