tiistai, 28. elokuu 2012
Kesäkurpitsa-lihapata:
Kesäkurpitsa sopii moneen ruokaan,keittoihin,patoihin ,kastikkeisiin,täytettyinä ja paistettuna lisäkkeeksi...edullistakin se on.Kuuluu ehdottomasti meidän suosikkeihin tähän pataan laitoin kesäkurpitsaa kerroksittain lihan kanssa,hyvin toimi
KESÄKURPITSA-LIHAPATA:
500 g porsaanpaistia suikaleina/paloina
1 tl suolaa,1 tl pippuria,2 tl savustettua paprikajauhetta,2 tl rosmariinia
1-2 rkl öljyä
1 sipuli paloiteltuna
1 kesäkurpitsa viipaleina
2 dl juustoraastetta
5 dl vettä
pala lihaliemikuutiosta
pikku tilkkanen siirappia
Ruskistele lihat öljyssä.Mausta ne.Lado uunivuokaan kerroksittain lihaa,kesäkurpitsaa ja sipulia.Ripottele halutessasi väleihin myös juustoraastetta ja mausta hieman myös kesäkurpitseviipaleita varoen.Lisää joukkoon aavistus makeutta siirapin muodossa.(voi jättää poiskin)Päällimmäinen kerros kesäkurpitsaa ja juustoraastetta.Lisää lihalientä nesteeksi,niin että ainekset juuri peittyvät.Kypsennä 175 asteisessa uunissa reilun tunnin.Voit peittää pinna vaikka foliolla,jos pinta tummuu.Tarjoile keitetyn tumman riisin kera.
Kommentit