Jälkiruoaksi valmistin Manteliset päärynät...marinoin päärynöitä glögi-mausteliemessä ja valmistin lopuksi marinointiliemestä makusiirapin tapaisen hässäkän ...aikas hyvää etten sanoisi

MANTELIPÄÄRYNÄT GLÖGISIIRAPILLA:

8-9 päärynää

glögiä

vaniljasokeria

2-3 tähtianista

kanelia

sokeria

Kuori päärynät.Laita ne astiaan ,jonne päälle kaadat glögiä,niin, että juuri ja juuri peittyvät.Ripottele joukkoon mausteet ja sekoita päärynöitä hieman.Anna maustua muutama tunti tai yön yli.Viipaloi päärynät vuokaan.Ripottele päälle reilusti mantelilastuja ja hieman sokeria.Paista 200 asteisessa uunissa,kunnes tuntuvat pehmeiltä ja mantelit on saaneet väriä.Keittele sillävälin glögimarinadista siirappi,lisäten hieman sokeria joukkoon.

tässä päärynät tulleet uunista