1132240.jpg

Meidän pinttyneisiin tapoihin,kuuluu kirsikkasarven leipominen Jouluksi :D

Kirsikkasarvet 2 kpl:

3 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
150 g margariinia(tai voita)
n.10 dl vehnäjauhoja

TÄYTE:
margariinia(tai voita)
2 prk punaisia kirsikoita
rusinoita
mantelirouhetta
kanelia,vaniljasokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.Lisää muna,sokeri,kardemumma ja suola.Sekoita joukkoon myös osa jauhoista ja sulatettu margariini.Alusta loput jauhot taikinaan.Anna taikinan kohota lämpimässä.Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne levyiksi.Levitä levyille margariinia,kanelia,vaniljaa,mantelirouhetta,rusinoita ja pilkottua kirsikkaa.Kääri rullalle ja käännä sarven muotoon.Leikkaa saksilla sivuihin viillot,kohota vieä kerran.Voitele kanamunalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.Paista 200 asteessa alatasolla kauniin ruskeaksi.

1132241.jpg

sisältää myös rusinoita.