ukkokulta kävi sienessä velipoikani kanssa ja sai saalikseen kivasti kanttarelleja,niistä valmistin sitten juhliin tämän piiraan,loput meni pakkaseen
POHJA:
150 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Nypi ainekset sekaisin ja lisää lopuksi muna,hyvin sekoittaen.Painele piirasvuoan pohjalle ja reunoille.Käytin leivinpaperia vuoan pohjalla.
KANTTARELLITÄYTE:
200-300 g kanttarelleja(en huomannut punnita)
1 punasipuli silputtuna
1/3 pekoninipusta silputtuna(eli en laittanut kuin pikkusen makua antamaan)
ripasu suolaa ja pippuria
kuivattua timjamia
1 prk maitorahkaa
2 munaa
Paista sieniä,niin, että ylimääräinen neste haihtuu.Lisää sipuli ja pekonisilppu,kuullottele hetki.Mausta seos.Kaada se piiraspohjalle.Sekoita rahkaan kanamunat ja ripsaukset mausteita,kaada sieniseoksen päälle.Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia,kunnes rahkaseos on hyytynyt pohja ja pinta saanut kauniin värin.
tässä näitä herkkuja....
Kommentit