ukkokulta kävi sienessä velipoikani kanssa ja sai saalikseen kivasti kanttarelleja,niistä valmistin sitten juhliin tämän piiraan,loput meni pakkaseen

 

POHJA:

150 g margariinia

2 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 muna

 

Nypi ainekset sekaisin ja lisää lopuksi muna,hyvin sekoittaen.Painele piirasvuoan pohjalle ja reunoille.Käytin leivinpaperia vuoan pohjalla.

 

KANTTARELLITÄYTE:

200-300 g kanttarelleja(en huomannut punnita)

1 punasipuli silputtuna

1/3 pekoninipusta silputtuna(eli en laittanut kuin pikkusen makua antamaan)

ripasu suolaa ja pippuria

kuivattua timjamia

1 prk maitorahkaa

2 munaa

 

Paista sieniä,niin, että ylimääräinen neste haihtuu.Lisää sipuli ja  pekonisilppu,kuullottele hetki.Mausta seos.Kaada se piiraspohjalle.Sekoita rahkaan kanamunat ja ripsaukset mausteita,kaada sieniseoksen päälle.Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia,kunnes rahkaseos on hyytynyt pohja  ja pinta saanut kauniin värin.

 

tässä näitä herkkuja....