IMG_4998.jpg

Valmista haluamasi täytteet valmiiksi....Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan,sahanteräveitsellä...

IMG_5007.jpg

MUSTIKKA-VALKOSUKLAATÄYTE:

4 liivatelehteä + tilkkanen vettä

1 prk rahkaa

3 dl mustikoita

100 g rouhittua valkosuklaata

maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria

1 prk kermaa vaahdotettuna

 

Laita ensin liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.Sekoita rahkaan mustikat ja rouhittu valkosuklaa(itse tein suikaleita juustohöylällä) ja tarvittaessa/maun mukaan sokereita.Vatkaa kerma.Purista liivatteista vedet pois ja liuota ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä.Valuta ohuena nauhana rahkaseokseen,hyvin sekoittaen.Nostele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.

EDIT: Ja ilman liivatteita...

MUSTIKKA-VALKOSUKLAA-RAHKA TÄYTE:
n.150 g mustikoita
1 prk rahkaa
ripaus sokeria,vaniljasokeria
1 prk kermaa vaahdotettuna
100 g valkosuklaata sulatettuna tai rohittuna (itse tykkään laittaa rouheena)

Sekoita rahka,mustikat ja sokerit.Vatkaa kerma ja sekoita siihen suklaa.Yhdistä täyteaineet nostellen,hyvin sekoittaen.

IMG_5008.jpg

KINUSKI-MOUSSE:

3 liivatelehteä + tilkka vettä

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk kinuskikastiketta

1 prk kermaa vaahdotettuna

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Sekoita tuorejuuston joukkoon kinuskikastike.Purista liivatteista vedet pois ja liuota ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä.Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseokseen,hyvin sekoittaen.Lisää vaahdotettu kerma nostellen joukkoon.

IMG_5009.jpg

kostuta pohjat haluamallasi nesteellä...tässä vaniljamaito...

IMG_5010.jpg

levitä ensimmäinen kerros mustikkatäytettä

IMG_5012.jpg

IMG_5016.jpg

Kostuta seuraava kerros ja levitä haluamaasi täytettä...minä käytin toiseen kerrokseen,Kinuskimoussea...

IMG_5018.jpg

kostuta päälimmäinen kerros ja laita kakku hetkeksi viileään tekeytymään,ennen koristelua.Minä tein tästä kakusta kerroskakun ja tein päälle ''tornin''kääretorttupohjasta ja samoista täytteistä.

IMG_5020.jpg