Valmista haluamasi täytteet valmiiksi....Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan,sahanteräveitsellä...
MUSTIKKA-VALKOSUKLAATÄYTE:
4 liivatelehteä + tilkkanen vettä
1 prk rahkaa
3 dl mustikoita
100 g rouhittua valkosuklaata
maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria
1 prk kermaa vaahdotettuna
Laita ensin liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.Sekoita rahkaan mustikat ja rouhittu valkosuklaa(itse tein suikaleita juustohöylällä) ja tarvittaessa/maun mukaan sokereita.Vatkaa kerma.Purista liivatteista vedet pois ja liuota ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä.Valuta ohuena nauhana rahkaseokseen,hyvin sekoittaen.Nostele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
EDIT: Ja ilman liivatteita...
MUSTIKKA-VALKOSUKLAA-RAHKA TÄYTE:
n.150 g mustikoita
1 prk rahkaa
ripaus sokeria,vaniljasokeria
1 prk kermaa vaahdotettuna
100 g valkosuklaata sulatettuna tai rohittuna (itse tykkään laittaa rouheena)
Sekoita rahka,mustikat ja sokerit.Vatkaa kerma ja sekoita siihen suklaa.Yhdistä täyteaineet nostellen,hyvin sekoittaen.
KINUSKI-MOUSSE:
3 liivatelehteä + tilkka vettä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kinuskikastiketta
1 prk kermaa vaahdotettuna
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Sekoita tuorejuuston joukkoon kinuskikastike.Purista liivatteista vedet pois ja liuota ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä.Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseokseen,hyvin sekoittaen.Lisää vaahdotettu kerma nostellen joukkoon.
kostuta pohjat haluamallasi nesteellä...tässä vaniljamaito...
levitä ensimmäinen kerros mustikkatäytettä
Kostuta seuraava kerros ja levitä haluamaasi täytettä...minä käytin toiseen kerrokseen,Kinuskimoussea...
kostuta päälimmäinen kerros ja laita kakku hetkeksi viileään tekeytymään,ennen koristelua.Minä tein tästä kakusta kerroskakun ja tein päälle ''tornin''kääretorttupohjasta ja samoista täytteistä.
Kommentit