Tätä nautimme keitetyn perunan kera...(kaunis se ei pinnalta ole ,kun kelmusta jäi ikävät kuviot)

200 g kylmäsavulohta
2 pientä etikkapunajuurta
2 tl sitruunamehua
2-3 rkl silputtua tilliä
1 prk bulgarian jugurttia(ruokajugurttia olisin tähän laittanut,mutta en sitä saanut)
1 prk ranskankermaa
3 rkl majoneesia
mustapippuria
4 liivatelehteä
2 rkl punajuurilientä

Laita liivatteet likoamaan kylmään runsaaseen veteen,ainakin 10 minuutiksi.
Hienonna punajuuret ja lohi.Sekoita ne yhteen ja mausta seos sitruunamehulla,tillillä ja pippurilla.Lisää jugurtti,ranskankerma ja majoneesi,sekoita tasaiseksi.Kuumenna punajuuriliemi kasarissa,purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne liemeen.Anna jäähtyä hetki ja lisää se sitten lohiseokseen ohuena nauhana sekoittaen.Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kaada lohiseos siihen.Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia.Kumoa mousse tarjoiluastiaan ja koristele haluamallasi tavalla.

Mietin,että olsikohan tuo mousse irronnut vuoasta ilman tuota kelmua...