20150918_164803.jpg

Usein teen pizzataikinastani yhden pellillisen pizzaa,mutta nyt kaulin taikinan niin ohueksi kuin pystyin ja sain kaksi isohkoa pizzaa aikaiseksi,lapset kiittelivät kovin,oli kuulemma samanmakuista kuin pizzerian pizza 😀

POHJA:

2,5 dl vettä

1/2 pss kuivahiivaa

ripaus suolaa

n.6 dl vehnäjauhoja(tai esim.osa durumjauhoja)

1/2 dl öljyä

Lämmitä vesi.Sekoita kuivahiiva n.1/2 dl jauhoja ja sekoita se nesteeseen hyvin.Lisää öljy ja suola sekä loput jauhoista.Vaivaa taikinaa ainakin kymmenen minuuttia.Kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.Kauli taikinasta 2 isohko ohutta pohjaa.Täyteet oman maun mukaan.Meillä jauhelihaa,herkkusieniä,pekonia,mozzarelkajuustoa sekä tonnikalaa,katkarapuja,pekonia,juustoraastetta,pizzamaustetta.Tomaattikastiketta pohjan päälle(tomaattipyre,johon sekoitin ketsuppia ja pizzamaustetta)Paista pizzoja 225-250 asteessa,kunnes saavat väriä ja pohja kypsyy.

20150918_163335.jpg

 

Jauheliha-herkkusienipizza pekonilla

20150918_162159.jpg

hupsista,olinkin nämä jo postannut aiemmin,näinkin voi käydä...no nyt ovat vain tässä