554628.jpg

Ja tietysti munkkeja...paljon paljon munkkeja :)

5 dl maitoa
1/2 hiiva
2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 munaa
13-14 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.Lisää suola,sokeri,kardemumma ja munat,hyvin sekoittaen.Lisää jauhoja ja sulatettu rasva.Alusta taikina tasaiseksi.Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa.Leivo taikinasta pienehköjä pullia ja kohota ne vielä uudestaan.
Kuumenna rypsiöljy ja paista munkit siinä kauniin ruskeiksi.Nosta reikäkauhalla tms.lautaselle valumaan hetkeksi ja sokeroi lämpiminä.

Voit myös pakastaa osan munkeista sokeroimattomina.Lämmität jäiset munkit mikrossa ja sokeroit,näin saat ne kuin vastaleivottuna!!

554630.jpg

siman kera(näyttää kovin tummalta,mutta kyllä se simaa on );)