20250418_163646.jpg

Pitkästä aikaa pääsen päivittämään blogia...kuvaongelmien jälkeen :) Aloitan nyt tästä Pääsiäisestä,mitä meillä kokkailtiin.

Pitkäperjantain vietimme Maalla synnyinkodissani.Ulkoilimme,Saunoimme,söimme ja grillailimme.Keli oli tuolloin ihan hyvä.Söimme Sitruunaista lohta ,uunijuureksia,jotka tein valmiiksi jo torstaina.Paistoin myös Perunalaatikkoa, olin Jouluna pakastanut raa'an laatikon,kevättä silmällä pitäen.Salaattia tietysti lisäksi.

SITRUUNA-LOHI:

1 Lohifile suoaa,valkopippuria pintaan(muita mausteita oman maun mukaan)

2 sitruunaa ohuina viipaleina

sitruunamehua

reilusti tilliä

Mausta lohifile suolalla,valkopippurilla,valkosipulijauheeella.Purista hieman sitruunamehua fileen päälle,sekä peitä se sitruunaviipaleilla.Silppua runsaasti tillisilppua vielä pinnalle.Kaada vuokaan ruoakermaa.Paista lohta 200 asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia.20250418_163041.jpg20250418_163043.jpg

UUNIKASVIKSET:

bataattia

kesäkurpitsaa

paprikaa

punasipulia

öljyä

tilkka siirappia

suolaa,pippuria,savustettua paprikajuhetta,yrttisekoitusta

Kuori ja paloittele haluamasi kasvikset/juurekset.Lado ne öljyttyyn uunivuokaan.Lisää tilkka öljyä,mausteita,sekä siirappia ja sekoittele hyvin.Paista 200 asteisessa uunissa tunnin verran.Voit kokeilla hammastikulla kasvisten kypsyyttä.

20250417_171330.jpg