Tammikuu%202015%20009.jpg

Nyt kun olen toista päivää sairaslomalla(juu,kaaduin hiihtolenkillä mukkelis makkelis,ei mitään vakavaa,mitä nyt häntäluu on ollut kipeenä ja vähän olka sekä lonkka...orava pahalaisen roskaamaan latuun tökkäsivät sukseni,lievässä alamäessä ja niin lennettiin) olen kuluttanut aikaani sisustusblogeja selaillen,tykkään niistä niin paljon <3 Kuinkas ollakaan Ninian maailmassa blogissa huomasin tämän pullaohjeen,Nutellatähti,sieltä löytyy myös alkuperäinen ohje videopätkineen!!

Pakkohan tätä oli minunkin sitten kokeilla,aikani kuluksi.Tuttuun tapaan,tein omaan tyyliin tämän,tavallinen pieni pullataikina, kolme kerrosta,sekä käytin pähkinälevitettä ja päälle pähkinärouhetta.Ei nuo kukat ihan nappiin onnistuneet,mutta aika nätti tuo kummiskin on,kai ;D ja hyvää!!

LISÄYS:Tämän voi  hyvin tehdä,myös ihan tavallisella korvapuustitäytteellä(rasva, kaneli,sokeri)jos ei nutellasta tai muistakaan pähkinälevitteistä välitä ja itse mietin, että voisi olla kiva myös tuorejuusto tai rahkatäytteellä esim.Pääsiäisen kahvipöydässä.

PULLATAIKINA:

2,5 dl maitoa

1/2pss kuivahiivaa

1 dl sokeria

ripaus suolaa

1 tl kardemummaa

1 kanamuna

100 g sulatettua margariinia

7-8 dl vehnäjauhoja

Valmista taikina normaaliin tapaan.Lämmitä maito, sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja sekoita maidon joukkoon.Lisää vatkaten sokeri, suola, kardemumma, kanamuna ja sulatettu rasva.Lisää jauhoja vähitellen hyvin vaivaten.Taikina saa olla pehmeää, mutta hyvinn kulhon reunoista ja käsistä irtoavaa.Kohota lämpimässä.Kauli taikinasta kolme samankokoista ympyrää(alkuperäisessä ohjeess käytetiin ruokalautasta apuna)levitä taikinaympyrälle pähkinälevitettä, nosta toinen ympyrä päälle, levitä taas pähkinälevitettä päälle ja nosta päälle viimeinen taikinaympyrä.Paina keskelle ympyrää vaikka kupilla tai lasilla tms.merkki, jonka mukaan leikkaat sakarat.Ensin keskikohdat ja sitten loput.Leikattuja sakaroita yht.16.Ota sitten aina kaksi sakaraa ja kiepauta niitä vastakkaisiin suuntiin! nipistä päädyt yhteen? Voitele koko komeus kanamunalla.Paista alatasolla 175 asteisessa uunissa, kunnes on kauniin ruskea.(minun uunissani tuo lämpö riitti, ettei tummu liikaa)

Tammikuu%202015%20008.jpg

Tammikuu%202015%20005.jpg       Tammikuu%202015%20006.jpg

Tammikuu%202015%20007.jpg      Tammikuu%202015%20010.jpg