maanantai, 8. tammikuu 2007
Tuorejuustotäytteiset jauhelihakiekot:
400 g jauhelihaa
1 silputtu sipuli
3 rkl korppujauhoja
1/2 dl vettä
3 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
basilikaa
suolaa ripaus
mustapippuria rouhaisu
täytteeksi tomaatti-basilikatuorejuustoa
Valmista mureketaikina,turvottamalla ensin hetki korppujauhoja vedessä.Lisää jauheliha,sipulisilppu,aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet.Sekoita taikina hyvin.Taputtele taikina kevyesti öljytyin käsin suorakaiteen mutoiseksi levyksi.Levitä päälle kerros tuorejuustoa.Rullaa mureke kääretortun tapaan.Leikkaa parin sentin levyisiä kiekkoja ja paista ne pannulla kypsiksi.Tarjoa ranskalaisien perunoiden,raikkaan salaatin ja höyrytettyjen mintulla maustettujen porkkanoiden kera!!
Niin ja tuossa näkyvän kastikkeen tein näin:n.2 dl vettä,1/3 palaa lihalientä,n.1,5 dl ruokakermaa,loraus ketsuppia,2-3 rkl tomaatti-basilika tuorejuustoa,kuivattua basilikaa, ripaus mustapippuria.Suurustus tarvittaessa tilkkaan vettä sekoitetuilla vehnäjauhoilla.Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita!!
Kommentit