perjantai, 24. marraskuu 2006
Vadelma-rahka-kermakakku
tuossa päällähän näkyy sitten perhosyritelmä vaahtokarkkitaikinalla ;)
POHJA:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri.Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.Sekoita varovasti tasaiseksi.Kaada jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.Jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan.
TÄYTE:
1 prk flora vispiä(tai kermaa)
1 prk rahkaa
4 dl vadelmia
1 dl vettä
2 dl hyytelösokeria
Valuta rahkan pinnalta neste pois.Vaahdota kerma ja yhdistä se rahkaan.Kiehauta vesi ja lisää siihen hyytelösokeri sekoittaen.Anna kiehua hetki.Lisää vadelmat liemeen.Ota heti liedeltä ja anna jäähtyä hetki.Yhdistä marjaseos rahka-kermaan.Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja laita toinen kakkulevy pohjalle levitä täytettä päälle.Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä loput täytteestä kakun pinnalle!Laita jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi ja koristele haluamallasi tavalla!!
Kommentit