lauantai, 29. maaliskuu 2008
Sitruunaista tiikerikakkua:
Tein ihan tavallisen tiikerikakun,jonka maustoin sitruunanmehulla ja sitruunankuorella.
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 sitruunan mehu ja kuori
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
2 rkl tummaa kaakojauhetta
Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.Lisää sitruunamehu ja kuori.Yhdistä jauhoihin, leivinjauhe ja vaniljasokeri.Lisää seos taikinaan kevyesti,mutta huolellisesti sekoittaen.Lisää kerma.Ota osa taikinasta eri kippoon ja lisää siihen 2 rkl kaakojauhetta.Nostele taikinat kerroksittain voideltuun ,korppujauhotettuun rengasvuokaan.Paista 175 asteisessa uunissa tunnin verran.
Kommentit