sunnuntai, 30. maaliskuu 2008
Vadelma-valkosuklaakakku:
Täytteessä mm.vadelmaa,valkosuklaata,tuorejuustoa.
POHJA:
200 g kaurakeksejä murskattuna
75 g sulatettua margariinia
Sekoita keksimurut sulatettuun rasvaan.Painele irtopohjavuokaan ja laita viileään.
VADELMA-VALKOSUKLAATÄYTE:
6 liivatelehteä + tilkka vettä
150 g vadelmia
tilkka vettä ja sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ransakankermaa
sokeria tarpeen mukaan
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata rouhittuna
muutama mariannekarkki rouhittuna
1 prk kermaa vaahdotettuna
Liota liivatteita kylmässä vedessä.Kiehauta vadelmia,sokerivedessä hetki.Sekoita tuorejuusto,ranskankerma,(sokeri)vaniljasokeri ja jäähtynyt vadelmaseos keskenään.Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja hetken jäähdytyksen jälkeen lisää ohuena nauhana, vadelma-tuorejuustoseokseen.Lisää rouhittu suklaa ja mariannet,sekä lopuksi vaahdotettu kerma nostellen joukkoon.Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita yöksi viileään.Koristele seuraavana päivänä vadelmilla ja valkosuklaarouheella.
edit:vuodatus takkuilee kovasti,erroria lykkää vähän väliä!
Kommentit