maanantai, 14. tammikuu 2013
Nallukkasämpylät:
Sämpylöitä leivoin viikonloppuna aamupalalle...voi että,olikin hyviä pitkästä aikaa paistoin sämpylät nallevuoassa,myös muffinipelti on oiva väline sämpylöiden tekoon,täällä mm. yksi kuva/ohje:)
NALLESÄMPYLÄT:
3 dl rasvatonta maitoa
1/2 palaa hiivaa
1tl suolaa
1 rkl hunajaa
3 rkl pellavansiemenrouhetta
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl öljyä
vehnäjauhoja
Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva.Lisää suola,hunaja,pellavansiemenrouhe,kaurahiutaleet ja öljy.Lisää jauhoja hyvin sekoittaen,kunnes saat pehmeän kulhon reunoilta irtoavan taikinan.Taikina saa olla aika löysää n.lusikalla otettavaa.(tai lisää jauhoja niin,että saat leivottua sämpylät käsin)Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä.Nostele lusikalla nallevuokaan.Kohota vielä ja paista 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi n.20 minuuttia.
Sämpylät paiston nallevuoassa
Tästä pääsee ARVONTAAN,joka jatkuu torstaihin asti
Kommentit