helmikuu%202016%20010.jpg

Katselin K kaupan lehtisessä Naked kakun ohjetta ja sitä halusin kokeilla kuopuksen synttärikakuksi.Pohjaan en ollut ihan tyytyväinen,se oli minulla jotenkin kovin mureneva...mitä lie tein väärin...mutta...kakku oli ihanan makuista,nam.Muutoksia tein omaan makuun,koska alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty kinuskikastiketta suklaa ganachen lisäksi,jätin sen suosiolla pois,koska tiesin, että kakku olisi muutoinkin makea.Lisäsin sitten myös vadelmia tuomaan hieman vastapainoa makeudelle.Tässä ohje miten minä sen tein.

SUKLAINEN NAKED CAKE

3 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria (käytin osaksi ruokokidesokeria)

50 g voita sulatettuna

1 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

kostutukseen 1 1/2 dl maitokahvia

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.Lisää maito ja sulatettu voi.Yhdistä kuivat aineet ja lisää atikinaan hyvin sekoittaen,mutta vältä vatkaamasta liikaa,jottei taikina sitkisty.Paista 175 asteisessa uunissa n.50 minuuttia.

SUKLAAGANACHE:

2 tlk kermaa

300 g tummaa suklaata

50 g voita sulatettuna

Kuumenna kerma.Lisää sen joukkoon rouhittu suklaa.Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi.Lisää lopuksi sulatettu voi..Anna ganachen jäähtyä n.tunti huoneenlämmössä ja laita se sitten viileään jähmettymään.

Kostuta, kolmeen osaan leikattu kakku maitokahvilla.Levitä suklaaganachea ja  vadelmia väleihin.Sekä loppu suklaaganache kakun päälle.Koristele.

helmikuu%202016%20002.jpg

helmikuu%202016%20005.jpg

helmikuu%202016%20009.jpg