
Viikonlopun mökkireisulla tuli leivottua omenainen bostonkakku...lisäksi täytteesseen keittelin kondensoitua maitoa.Kakku olisi vaatinut kyllä arvoisensa koristelun,hieman vaatimaton ulkoasu,koska mökillä ei sattunut olemaan raesokeria eikä mantelilastuja tms.enkä niitä tietenkään kauppareissulla muistanut

OMENA-TOFFEEBOSTON:
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
ripaus suolaa
1 muna
100 g sulatettua voita
vehnäjauhoja
TÄYTE:
omenasosetta
1 prk kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä
Lämmitä maito.Vatkaa joukkoon jauhoihin sekoitettu kuivahiiva.Lisää joukkoon sokeri,kardemumma,suola ja kanamuna.Lisää jauhoja ja sulatettu voi.Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja niin,että taikina irtoaa kulhon reunoilta.Kohota taikina.Kauli taikina levyksi.Levitä päälle toffeeta ja omenasosetta.Kääri rullalle,leikkaa muutaman sentin paksuisiksi paloiksi.Nostele irtopohjavuokaan tms.Kohota.Voitele pinta kanamunalla(ripota päälle mielellään, raesokeria ja mantelilastuja)Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla 45-50 minuuttia.
Kommentit