Tammikuu%202015%20079.jpg

Viime viikonlopulla innostuin leivoskelemaan,kun ensin vietiin osa muksuista leffaan,Ajatuksena on ollut jo  k a u a n,kokeilla focaccian tekemistä,kun sitä siskolla kesällä saatiin.No nyt tietysti kävi niin,ettei kaapissa ollutkaan enään punasipulia,vaikka sitä oli ollut,joten soveltelin vähän omantyylisen leivän.Mutta voi että miten hyvää tuo on,lähes koko pellillinen meni samantein :D

FOCACCIA:
3½ dl vettä
n. 7 dl vehnäjauhoja
11g kuivahiivaa
1½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

Pinnalle:

½ dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä(murskattua)

2 tl yrttejä(esim persiljaa tai basilikaa,tai tuoretta periljaa)

tee näistä voiteluseos.

sormisuolaa(minä käytin merisuolaa rouhittuna)

fetajuustoa

(päälle voi lisätä myös punasipulia ohuina siivuina)

oliiviöljyä

 Sekoita vehnäjauhot suolan ja kuivahiivan kanssa kulhossa.Lämmitä vesi,kuumemmaksi kuin kädenlämpö. Kaada  vesiikulhoon, sekoita jauhot joukkoon. Lisää oliiviöljy ja hunaja.Vaivaa taikinaa kulhossa noin 10 minuuttia käsin.Taikinan pitää olla joustavaa mutta vielä hieman tahmeaa,sormista kuitenkin irtoavaa. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia.Kumoa taikina öljyllä voidellulle   leivinapaperille ja levitä se koko pellin kokoiseksi,jauhotetuin käsin, painellen.Kohota vielä 30 minuuttia.Painele kohonneeseen leipään koloja jauhotetulla sormella ja voitele kokonaan öljy-valkosipuli-mausteseoksella,ripottele päälle suolaa(sipuliviipaleet)minä painelin koloihin fetajuustoa..Paista 225-250 asteisessa uunissa n.12 minuuttia tai kunnes on saanut kauniin värin.Voitele vileä paistettu leipä kevyesti oliiviöljyllä.

Tammikuu%202015%20078.jpg

Tammikuu%202015%20077.jpg