826771.jpg

Tai no sen yritys ;) jotenkin olen aina ''pelännyt''tuon britan kokeilemista,sen marengin takia ja niinhän siinä kävi ettei tuo ihan hyvin mielestäni onnistunut.Siis kyllä valkuaisvaahto onnistui aika hyvin,mutta tulikin tenkkapoo,miten se levitettiinkään pohjan päälle ja kuinka leveä sen pohjan yleisesti ottaen pitikään olla(niin,niin lueppa ohjeet vähän tarkemmin);) No kun paistelin pohjaa uunissa mantelilastut alkoivat kärähtää,apua...pakko oli ottaa pohja pois uunista ja hetken sitä silmäiltyäni hokasin että littana tuli...pohja oli tosi litteä ja marenki päällä lytistyi mitä enemmän se jäähtyi :D No mutta,summa summarum,vai miten sitä sanotaan,maistui kyllä ihan brita kakulle!!!>D
Kuvakin aika pimeä :/

BRITA-KAKKU:

125 g margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

PÄÄLLE:
2 vakuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja

VÄLIIN:
1 prk rahkaa
sokeria oman maun mukaan
1 prk kermaa
2 dl vadelmia
muutama rivi mariannesuklaata rouhittuna

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.Lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten.Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin.Lisää maito ja jauhoseos vuorotellen sekoittaen taikinaan.
Vatkaa valkuaiset,vähitellen sokeria lisäten,kovaksi kuohkeaksi vaahdoksi.Levitä kakkutaikina suorakaiteen muotoon pellille leivinpaperin päälle,levitä pohjan päälle marenkivaahto.Ripottele pinnalle mantelilastut.Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.Anna pohjan jäähtyä.Yhdistä rahka- sokeriseokseen,vatkattu kermavaahto,vadelmat ja suklaarouhe.Halkaise kakkulevy kahteen osaan ja levitä täytettä levylle,nosta toinen levy varovasti päälle.Koristele vadelmilla ja suklaarouheella.(minä laitoin täytettä myös kakun päälle);)

826779.jpg

Täytteenä ja päällä kermavaahtoa,rahkaa,vadelmia,marianne-suklaata rouhittuna.