Yhdeksi Joulukakuksi leivoin suklaisen sitruunakakun.Kaappiin oli jäänyt lemon curd tahnaa ja ajattelin kokeilla miten se passaa kakkutaikinaan ja hyvinhän se.Hauskaa tässä oli se,että Mimmi M oli ajatellut ihan samaa,miten sitruuna ja suklaa passaisi yksiin :D Tosin lisää sitruunaista makua puristin kuitenkin puolikkaasta sitruunasta ja lisäsin vielä sitruunankuorta taikinaan.Alkuperäinen ohje oli Kotiliedessä ja appelsiiniversiona.
SUKLAINEN SITRUUNAKAKKU:
200 g voita
1,5 dl sokeria
3 kanamunaa
n.3 rkl lemon curdia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl pomeranssinkuorta
1/2 -1 sitruunanmehu ja kuori
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi.Lisää kanamunat yksitellen vatkaten.Lisää lemon curd.Yhdistä kuivat aineet ja sekoita voivaahtoon.Lisää lopuksi sitruunanmehu,kuori ja suklaarouhe.Nostele taikina voideltuun korppujauhotettuun kakkuvuokaan.Paista 175 asteisessa uunissa n.45-50 minuuttia,tai kunnes kakku tuntuu kypsältä,eikä taikina tartu tikkuun.
halkaisin kakun kahtia ja pakastin sen noin samalla tekijä sai maistaa palan ;) HYVÄÄ OLI!!
Kommentit