20230829_180118.jpg

Tässä kuvakollaasi tekemästäni Kanttarellirisotosta.Oli kyllä hyvää,teen toistekkin.Oli meinaan ensimmäinen kerta kun tein.

KANTTARELLIRISOTTO

2 rkl voita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ dl öljyä
1 litra vettä
2 kasvisliemikuutiota
3 dl  risottoriisiä
2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
mustapippuria
suolaa

yrttejä esim.timjamia
 

Pilko sienet sopiviksi suupaloiksi.Paista sieniä kuivassa pannussa,ensin hetki,että neste hieman haihtuu.Lisää voi ja paista sieniä vielä hetki..Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisliemikuutiot veteen.Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppua öljyssä toisessa kattilassa. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä hetki.Lisää kattilaan kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu noin 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi myös paistetut sienet. Mausta risotto parmesaanijuustolla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa myös suolaa.