1430933.jpg

Mietiskellessäni nopsaa ruokaa tällepäivälle(mies teki taas liekkisiipiä);)
muistin Herkkuja ruokapöytään blogissa näkemäni tonnaripihvit ja ei muuta kuin tekemään.Kiitos Aino,hyvästä ohjeesta,joka oli alkujaan Katariinalta!!
Lapsetkin tykkäsivät näistä pihveistä kovasti.Tein meidän porukalle suosilla kaksinkertaisen annoksen ja vielä isomman olisi voinut tehdä,varmaan näistä olisi saanut herkulliset kalahampurilaiset vaikka huomenna välipalaksi =) Sen verran ohjetta ''muunsin'',että lisäsin joukkoon tillisilppua ja tein tillikastikkeen lisäksi.

4 pihviä

1 prk tonnikalaa paloina vedessä(edit.minä käytin tonnikalaa öljyssä)

1 kananmuna

3 rkl vehnäjauhoja

ripaus suolaa sekä valkopippuria

Valuta tonnikalasta vesi pois ja sekoita siihen kananmuna, vehnäjauhot sekä mausteet. Paista neljä pihviä öljyssä pannulla.



1430928.jpg

TILLI-SIPULIKASTIKE:
nokare margariinia
1 silputtu sipuli
muutama rkl jauhoja
maitoa
1/2 kalaliemikuutio
kurkumaa
tillisilppua

Sulata margariini ja heitä sipulisilppu joukkoon.Kuullottele,mutta älä ruskista.Lisää vehnäjauhot ja pyöräyttele hetki.Lisää maitoa pikkuhiljaa,sekoittaen,kunnes saat haluamasi paksuisen kastikkeen.Lisää kalaliemikuutio ja kurkuma.Anna kiehahdella 10 minuuttia.Lisää tilli.