243651.jpg

Tämä oli se jauheliha-perunavuoka jonka tekemistä mietin...tämä ohje löytyi uudesta Me-lehdestä...
Laitan tähän nyt sen alkuperäisen ohjeen,josta itse tein  puoli annosta...

2 sipulia(käytin keltasipulia)
4 valkosipulin kynttä
tilkka öljyä
800 g sika-nauta jauhelihaa
2 tl suolaa
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
7 dl vettä
3 rkl kasvisfondia
mustapippuria
1 rkl pizzamaustetta
1 1/2 kg jauhoista perunaa
2 pss juustoraastetta(a 150 g)

Silppua sipulit ja kuullota ne pannussa öljytilkassa.Siirrä sipulit suureen kattilaan.Ruskista jauheliha erissä,mausta suolalla ja siirrä samaan kattilaan sipuleiden kera.Lisää kattilaan tomaattivalmisteet,kasvisfondi ja mausteet.Keitä seosta hiljalleen kannen alla noin 5 minuuttia.Kuori ja viipaloit perunat kattilaan.Sekoita hyvin,kunnes kaikki perunaviipaleet ovat kastikkeessa.Hauduta noin 15 minuuttia.Voitele laakea vuoka ja kaada puolet seokseta siihen,ripottele päälle yksi pussillinen juustoraastetta.Kaada loput seoksesta vuokaan.Paista 200 asteisessa uunissa 1/2 tuntia,lisää päälle loput juustoraasteet ja paista vielä noin 15 minuuttia!!Voit paistaa ruoan myös annosvuoissa!!


243652.jpg