Maaliskuu%202013%20014-normal.jpg

Viikonloppuisin on mukava nähdä vaivaa ruoan tekemiseen(niin tai sitten ei ;) tämähän valmistuu uunissa kuin itsestään) silloin on aikaa myöskin hyvään jälkiruokaan :D Lihapata muhi uunissa monta tuntia,sillävälin kerittiin käydä hiihtämässä,saunassa,tehdä nopsa salaatti ja  kasata jälkiruoka viileään odottamaan.Salaatissa mm.mangoa,kurkkua,jääsalaattia,kirsikkatomaattia,minimozzarellaa.Lisäkkeenä vileä perunaa ja parsakaalia.

MAUKAS LIHAPATA:

700 g karjalanpaistilihoja

1 tl suolaa,musta- ja valkopippuria

1 tl paprikajauhetta,timjamia ja rosmariinia

1 pss baby porkkanoita(tai muuta porkkanaa)

1 suippopaprika isoina paloina

1 isohko sipuli lohkoina

3-4 valkosipulin kynttä kokonaisena

1 lihaliemikuutio

n.5 dl vettä

4-5 maustepippuria

3 laakerinlehteä

pinnalle hieman fariinisokeria

Ota lihat lämpimään tuntia ennen ruoan valmistamista.Ruskista lihapalat voi/öljy seoksessa.Mausta ne.Lisää joukkoon porkkanat,lohkotut sipulit ja paprikapalat.Kääntele hetki,niin että juurekset/vihannekset saavat myös väriä.Kaada aineet uunivuokaan.Lisää joukkoon valkosipulinkynnet,maustepippurit ja laakerinlehdet.Kaada päälle lihalientä,niin että lihat juuri ja juuri peittyvät(huuhdo pannu jossa paistoit lihat ja kaada mukaan lihojen joukkoon)sirottele päälle hieman fariinisokeria.Laita lihapata,100 asteiseen uuniin hautumaan 4 tunniksi.

Maaliskuu%202013%20014-normal.jpg