1011895.jpg

Ruisjauhopussin kyljestä napattu ohje :)

5 dl vettä
2 tl suolaa
2 tl sokeria(minä laitoin siirappia)
1/2 dl öljyä
1 pss kuivahiivaa(minä laitoin tuorehiivaa 1/3 palaa)
4 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
(minä ropsautin joukkoon vielä hieman kaurahiutaleita)

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi(jos käytät hiivaa,kädenlämpö riittää).Lisää suola,sokeri ja öljy(ja jos hiiva on käytössä,liuota se ensin veteen)Sekoita kuivahiiva jauhoihin.Lisää jauhot nesteeseen ja sekoita tasaiseksi.Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille.Ripottele päälle reilusti ruisjauhoja ja taputtele n.1 cm paksuiseksi levyksi.Leikkaa levy neliöiksi.Anna kohota liinan alla 30-40 minuuttia.Paista 225 asteisessa uunissa n.20 minuuttia.Ruisruudut ovat parhaimmillaan tuoreina.


1011894.jpg