199988.jpg
Kokeiluni leivän leipomisessa jatkuu...kaapissa oli noin 1/2 pussia sekahedelmiä ja niitä sitten ajattelin käyttää....ulkonäkö oli taas''mitä sattuu''...aiemmin leipomani kaura-hiivaleipä oli nätimpi!=)mutta maku oli hyvä,muksut tykkäsivät kovasti,ainakin ihan tuoreeltaan ;)

3 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 palaa hiivaa
1/2 pussia sekahedelmiä pieneksi pilkottuna
suolaa
2 rkl siirappia
n.6 dl vehnäjauhoja
2 dl neljän viljan hiutaleita
50 g margariinia sulatettuna

Sekoita hiiva lämpöiseen veteen.Lisää suola ja siirappi.Lisää hiutaleet ,pilkotut hedelmät ja jauhoja.Sekoita joukkoon sulatettu rasva ja lisää jauhoja niin,että taikina irtoaa kulhon reunoilta.Anna taikinan kohota lämpimässä.Puolita taikina ja leivo niistä kaksi leipää.Pistele haarukalla ja voitele siirappi-vesiseoksella ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.