20250201_162909.jpg

Nyt on hyvä aika käyttää loput viimekesäisistä mustikoista,pois pakastimesta.Sain työkaverilta ohjeen Mustikkapiirakkaan,jossa taikinaan käytettiin piimää.Helppo ohje ja iso,pellillinen.Erittäin herkullinen piiras.

Kiitos :)

MUSTIKKA-MURUPIIRAKKA:

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

3 tl vaniljasokeria

200 g sulatettua voita

Puoleen taikinaan:

2 dl piimää 

1 kanamuna

n.7 dl mustikoita,voi käyttää jäisinä ja lisätä joukkoon hieman perunajauhoja

Taikina nypitään murumaiseksi.Puolet taikinasta erotetaan eri astiaan.

Toiseen puoleen sekoitetaan piimä ja kanamuna.Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.Lisää mustikat ja puolet murutaikinasta.Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia,tai kunnes näyttää kauniin ruskealta ja kypsältä.

20250201_162905.jpg20250201_162858.jpg