20250511_095955.jpg

Äitienpäivän kakkuna, perinteinen Mansikkakakku.Paistoin pohjan edellisenä päivänä,sekä valmistin,

koristelua vaille valmiiksi viileään.

MANSIKKAKAKKU:

KAKKUPOHJA:

4 kanamunaa

2 kpp sokeria

2 1/2 kpp vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne kanamuna-sokerivaahtoon,huolellisesti nostellen.Kaada voideltuun korppujauhotettuun kakkuvuokaan.Paista 175 asteisessa uunissa n.tunnin verran tai kunnes kakku tuntuu koitettaessa kypsältä(tikkuun ei jää taikinaa)

TÄYTE:

200 g mansikoita muussattuna

1 prk mascarponetuorejuustoa

2 dl kermaa vaahdotettuna

sokeria,vaniljasokeria

Murskaa mansikat.Sekoita ne mascarponetuorejuuston kanssa.Lisää joukkoon kermavaahto,joka on maustettu sokerilla ja vaniljalla.Kostuta kakkupohjat mansikkamehulla.Nostele joka väliin mansikka-tuorejuustotäytettä.Kostuta myös päälimmäinenkerros hyvin.Anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli.Peitä kakku kermavaahdolla(tällä kertaa en pursotellut, vaan levitin ronskisti kerman kakun päälle),mansikoilla ja nonpparelleilla.

PÄÄLLE:Kermavaahtoa,Mansikoita ja nonpparelleja

20250511_095927.jpg20250510_230706.jpg

20250510_231141.jpg