Äitienpäivän kakkuna, perinteinen Mansikkakakku.Paistoin pohjan edellisenä päivänä,sekä valmistin,
koristelua vaille valmiiksi viileään.
MANSIKKAKAKKU:
KAKKUPOHJA:
4 kanamunaa
2 kpp sokeria
2 1/2 kpp vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne kanamuna-sokerivaahtoon,huolellisesti nostellen.Kaada voideltuun korppujauhotettuun kakkuvuokaan.Paista 175 asteisessa uunissa n.tunnin verran tai kunnes kakku tuntuu koitettaessa kypsältä(tikkuun ei jää taikinaa)
TÄYTE:
200 g mansikoita muussattuna
1 prk mascarponetuorejuustoa
2 dl kermaa vaahdotettuna
sokeria,vaniljasokeria
Murskaa mansikat.Sekoita ne mascarponetuorejuuston kanssa.Lisää joukkoon kermavaahto,joka on maustettu sokerilla ja vaniljalla.Kostuta kakkupohjat mansikkamehulla.Nostele joka väliin mansikka-tuorejuustotäytettä.Kostuta myös päälimmäinenkerros hyvin.Anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli.Peitä kakku kermavaahdolla(tällä kertaa en pursotellut, vaan levitin ronskisti kerman kakun päälle),mansikoilla ja nonpparelleilla.
PÄÄLLE:Kermavaahtoa,Mansikoita ja nonpparelleja
Kommentit