Meille tuli tyttäristä 4 syömään kotiin,Pyhäinpäivän ateriaa.Oltiin käyty päivällä Hautausmaalla viemässä kynttilät.Tarjosin sitruuna-hunajalohta,lohkoperunoita,timjami-hunajajuureksia sekä salaattia.Harmi kun en saa kuvia taaskaan ladattua,joten tämmöistä kollaasia nyt ainakin laitan.Jälkkärinä kerrosherkku :)
SITRUUNA-HUNJALOHI:
Lohifile
päälle merisuolaa,tilliä,sitruunapippuria,sitruunaviipaleita ja hunajaa
joukkoon uunivuokaan kermaa
Paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.
LOHKOPERUNAT:
Kuori ja lohko perunoita,sen verran kuin tarvitset
öljyä
suolaa,pippuria,yrttejä
hieman korppujauhoja
sipulirouhetta
Viskaa perunalohko öljyttyyn vuokaan.Mausta hyvin ja kääntele muutama kerta.Ripsottele päälle vähän korppujauhetta ja lisää joukkoon sipulirouhetta.Paistele 200 asteusessa uunissa koosta riippuen n.tunnin verran.
TIMAJAMI-HUNAJAJUUREKSET:
Bataattia
Porkkanaa
Paprikaa
Salottisipulia
Valkosipulia
Mausteina:suolaa,pippuria,paprikajauhe,timjamia,hunajaa
Kuori ja lohko juurekset.Pilko salottisipuli.Kuori valkosipulin kynsiä oman mauna mukaan.Lado pilkotut juurekset öljyttyyn uunivuokaan.Mausta hyvin,oman maun mukaan.Pyörittele muutama kerta,jotta öljy ja mausteet leviävät kauttaaltaan.Lorottele päälle hieman hunajaa.Kypsennä 200 asteisessa uunissa,keskitasolla tunnin verran.Kokeile kypsyyttä vaikka hammastikulla.
Kommentit