20250601_111235.jpg

Meillä oli sukutapaaminen maalla,lapsuuden kodissamme.Tein siellä kahvin kanssa tarjottavaksi Vaniljaisen Raparperipiirakan.Hyvää oli kirpakan makeaa.Raparperit voi pehmentää kattilassa tai käyttää ihan sinällään.

Äidin vanha hella paistoi hieman epätasaisesti piiraan,vaikka käänsin myös vuokaa välillä.

VANILJAINEN RAPARPERIPIIRAKKA:

150 g margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl sokeria

n. 1 tl kylmää vettä

Nypi margariinia ja  jauhot (johon olet sekoittanut leivinjauheen,vaniljan sekä sokerin)hyvin sekaisin ns.murumaiseksi.Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

TÄYTE:

2 dl tai enemmän raparperipaloja(itse pehmensin palasia hieman kattilassa vaniljasokerin kera,ihan tilkassa vettä)

2 prk vaniljarahkaa

oman maun mukaan vähän lisää sokeria ja vaniljasokeria

1 kanamuna

Levitä raparperit piiraspohjalle.Sekoita rahkaan kanamuna,hieman sokeria ja lisää vaniljaa,Levitä raparperien päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa,keskitasolla n.20-25 minuttia,kunnes on kypsä ja kaunis pinta.

 20250601_092429.jpg