Joulukuu%202015%20007.jpg

Joku aika sitten blogeissa /netissä pyöri nutellapullan/tähden kuvia ja ohjeita paljon ja itsekkin sitä tein täältä pääset katsomaan lootuksenkukka-pullan ohjeen,sekä hyväksi havaitsin.Päätin tehdä Joulupullaksi samalla kaavalla kirsikkaisen version.Olenhan vuosia tehnyt kirsikkasarven,nyt kokeilin tätä.Käytin taikinassa muscovadosokeria,sekä täytteessä myös.Tuli nätti pulla,sopii Jouluun.

PULLATAIKINA:

2,5 dl maitoa

1/2 pss kuivahiivaa

1,5 dl muscovadosokeria

ripaus suolaa

1 tl kardemummaa

1 kanamuna

100 g sulatettua margariinia

7-8 dl vehnäjauhoja

Valmista taikina normaaliin tapaan.Lämmitä maito, sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja sekoita maidon joukkoon.Lisää vatkaten sokeri, suola, kardemumma, kanamuna ja sulatettu rasva.Lisää jauhoja vähitellen hyvin vaivaten.Taikina saa olla pehmeää, mutta hyvinn kulhon reunoista ja käsistä irtoavaa.Kohota lämpimässä.Kauli taikinasta kolme samankokoista ympyrää(alkuperäisessä ohjeess käytetiin ruokalautasta apuna)levitä taikinaympyrälle täytteet,nosta toinen ympyrä päälle, levitä taas täytteitä päälle ja nosta päälle viimeinen taikinaympyrä.Paina keskelle ympyrää vaikka kupilla tai lasilla tms.merkki, jonka mukaan leikkaat sakarat.Ensin keskikohdat ja sitten loput.Leikattuja sakaroita yht.16.Ota sitten aina kaksi sakaraa ja kiepauta niitä vastakkaisiin suuntiin! nipistä päädyt yhteen. Voitele koko komeus kanamunalla,koristele raesokerilla ja pähkinärouheella.Paista alatasolla 175 asteisessa uunissa, kunnes on kauniin ruskea.(minun uunissani tuo lämpö riitti, ettei tummu liikaa)

TÄYTE:

margariinia

muscovadosokeria

2 tl kanelia

hienonnettuja kirsikoita

pähkinärouhetta

Joulukuu%202015%20004.jpg

Joulukuu%202015%20001.jpg

 

Joulukuu%202015%20012.jpg