Kes%C3%A4kuu%202015%20042.jpg

 Italialaista Ribollita keittoa on tehnyt mieli kokeilla monesti,vaikkakin se mielletään kait enemmän talviseksi ruoaksi siellä?!Koleahkoa on ollut ainakin meilläpäin,joten tämä keitto oli oikein hyvä ateria viileään päivään :) Tein ihan omalla tyylilläni kyseisen keiton,joten tiedä häntä onko mitään tekemistä ''oikean''keiton kanssa.Herkullista,juuri meidän makuun,suosittelen.

RIBOLLITA VILTSUN TAPAAN:

2 kevätsipulia varsineen

1/2 varhaiskaali

pala kesäkurpitsaa

2 valkosipulin kynttä

keltaista ja oranssia paprikaa

2 tomaattia

1 prk yrttistä tomaattimurskaa

1 prk valkoisia papuja

1 kanaliemikuutio

vettä

ropsaus suolaa,pippuria,basilikaa

tuoretta persiljaa

pari palaa hyvää kauraleipää

Kuullottele sipulisilppua öljyssä.Lisää joukkoon silputtu valkokaali,paloitellut paprikat ja kesäkurpitsa,sekä valkosipuli.Kuullottele ja kääntele hetki.Lisää joukkoon kuutioitu tuore tomaatti.Kaada joukkoon tomaattimurska ja pavut.Lisää n.1 l vettä ja liemikuutio.Anna keiton kiehua hiljalleen.Tarkista maku ja lisää haluamiasi mausteita oman maun mukaan.Kuutioi leipä ja lisää se keiton joukkoon ja anna kiehua pehmeäksi,jopa ihan mössöksi.Keitto saa olla paksuhkoa.

Kes%C3%A4kuu%202015%20039.jpg

Kes%C3%A4kuu%202015%20033.jpg

tässä leipäpalat lisättynä keitoon