huhtikuu%20011-normal.jpg

Mistä lie tuli ajatus kokeilla murekkeen tekoa ihan tavallisessa kuivakakkuvuoassa...ihan hyvinhän tuo onnistui,vaikka ei niin kaunis ollut ;) helppo täytettäkin laittaa,tähän käytin vain fetajuustoa ja se oli kevytversio,eikä ollut kyllä paras mahdollinen.Mureke olisi varmaan ollut kivemman näköinen, jos olisi ripotellut vaikka korppujauhetta vuokaan tai pekonilla olisi vuorannut pohjan ja reunat.Ripottelin kuuman murekkeen pinnalle juustoraastetta,sen olisi tietysti voinut vielä ruskistaa, vaikka pitämällä mureketta hetki kuumassa uunissa.

MUREKE KAKKUVUOASSA:

700 g jauhelihaa

1 silputtu paistettu sipuli

3 leivänsiivua murustettuna

1,5 dl vettä tai maitoa

1-2 rkl jauhelihamaustetta

1 kanamuna

täytteeksi fetjuustoa

Valmista mureketaikina tavalliseen tapaan.Turvota murustettu leipä vedessä(n.20 minuuttia)Lisää joukkoon jauheliha,paistettu sipuli,kanamuna ja jauhelihamaustetta.Sekoita hyvin.Jos et uskalla tarkistaa jauhelihataikinan makua raakana,paista pieni koepala mikrossa tai pannulla.Lisää oman maun mukaan maustetta.Voitele kakkuvuoka ja levitä pohjalle puolet jauhelihasta.Lisää kerros fetajuustoa ja lisää loppu taikina vuokaan,juuston päälle.Paista mureketta 200 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia.(lisäsin päälle muutaman nokareen voita,vaikka se ei ole mitenkään välttämätöntä,jos esim.liha on rasvaisempaa sika-nautaa)

huhtikuu%20004-normal.jpg

huhtikuu%20001-normal.jpg           huhtikuu%20009-normal.jpg