joulukuu2013%20026-normal.jpg

Itsenäisyyspäivän jälkiruokana toimi tämä hyydykekakku ja kahvit,sekä luumutortut =) hieman epätasainen oli,koska ne omista tällähetkellä irtopohjavuokaa,vaan teen nämä kakkuset tavallisessa kelmulla vuoratussa vuoassa ;) tämä sai suuren suosion ja joku oli sitä mieltä,että maku muistutti fazerinasuklaata.

SITRUUNA-SUKLAAHYYDYKEKAKKU:

pohjana kääretorttupohja

 1 prk kermaa

100 g sulatettua tummaa suklaata

1 prk mascarponejuustoa

1 prk kermaa

oman maun mukaan lemon curd tahnaa

2 liivatelehteä

vettä

Leikkaa pyöreä pohja kääretorttulevystä.Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen sulatettu suklaa.Levitä suklaavaahto pohjan päälle ja laita viileään.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Sekoita mascarpone ja sitruunatahna.Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä sitruunaseokseen.Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja sekoita ohuena nauhana sitruunaseokseen.Levitä sitruunatäyte suklaatäytteen päälle.Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.Koristele rouhitulla suklaalla.

joulukuu2013%20024-normal.jpg