marraskuu%202013%20053-normal.jpg

Ostettiin ,Teiskosta,Äidin naapurista,maatilalta Limousine naudan lihaa.Lihat riiputtuivat monta viikkoa jääkaapissa ja sen jälkeen osa pakastettiin ja kulmapaistista tehtiin tämä pata.Liha oli niin mureaa,että osa hajosi jo pataan :D Ihanaa herkkua,tykätään!!

BURGUNDINPATA:

Limousine naudan kulmapaisti
voita/öljyä

suolaa,mustapippuria

2 tl timjamia,1 laakerinlehti

2 valkosipulinkynttä

3-4 dl punaviiniä,

n.4 dl lihalientä

2-3 rkl tomaattipyrettä

3 porkkanaa

2 sipulia

1 prk kokonaisia herkkusieniä

2 rkl vehnäjauhoja+ tilkka vettä suurustamiseen

Ruskista lihakuutiot erissä ja siirrä pataan.Mausta lihat,lisää valkosipulisilppu.Kaada joukkoon viini ja lihaliemi tai molempia) ja anna padan hautua miedolla lämmöllä noi tunnin verran.Lisää kuoritut paloitellut porkkanat ja sipulit.Jatka hauduttamista kunnes lihat ovat mureita ja juurekset kypsiä.Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa herkkusienet ja suurusta pata jauho/vesi suurusteella.Anna poreilla hiljalleen,vielä niin,että jauhosuurus kypsentyy.Tarkista maku.

marraskuu%202013%20052-normal.jpg