Vai olisiko pitänyt otsikoida rosolli-keitto laugh no ei,aika pahan kuuloista...mutta siis,jos rosollia tai muita juureksia jää Joululta yli,kyllä ne kannattaa hyötykäyttää,vaikka näin...sosekeitoksi.Lisää vaan joukkoon haluamiaan mausteita,yrttejä,ruokakermaa,ranskankermaa,tuorejuustoa,aurajuustoa tms.

JUURESSOSE-KEITTO:
rosollia
(porkkanaa,perunaa,punajuurta(punajuuri tässä itse keitettyä,ei etikkapunajuurta)
maustekurkkua,omenaa)
muita keitettyjä juureksia esim.lanttua,bataattia
persiljaa/yrttimausteita
1/2-1 l vettä
pala kasvisliemikuutiosta
1/2 -1 prk ruokakermaa

Keittele rosollia vedessä,jonne lisäät palan kasvisliemikuutiosta.Soseuta keitto,kun juurekset ovat pehmeitä.Lisää yrttejä,mausteita ja ruokakerma,kiehauta.(lisää lopuksi aurajuustoa tms.makuaineita jos haluat) tarjoa leipäkuutioiden kera.