Yhtenä viikonloppuna syötiin lihapataa ja pannuperunoita...mmm.Lihapadan haudutin olut-lihaliemessä,oli muhevaa cheeky

OLUT-LIHAPATA:
n-700g naudanpaistia ja porsaanpaistia
savustettua paprikajauhetta,merisuolaa,pippuria aavistus
pala selleriä lohkoina
3 porkkanaa paloina
2 laakerinlehteä
lihalientä(kuutiosta)
olutta
kuivattuja yrttejä

Lado huoneenlämpöiset lihat uunivuokaan.Ripottele joukkoon mausteita ja kääntele lihoja kunnolla,niin,että mausteet leviävät joka puolelle.Lisää joukkoon juurekset,laakerinlehdet.Ripottele joukkoon myös yrttejä.Kaada päälle lihalientä ja olutta(puolet/puolet)niin että lihat lähes peittyvät.Anna padan hautua 150 asteisessa uunissa useita tunteja.

VIIPALEPERUNAT PANNULLA:
6-7 perunaa kuorittuna ja viipaloituna
voi/öljy
valkosipulia
merisuolaa,paprikajuhetta(+mausteita oman maun mukaan)
kermaa

Paistele perunaviipaleita voi/öljyseoksessa pannulla.Mausta perunat ja lisää joukkoon valkosipulia.Lorauta joukkoon tilkkanen kermaa,anna perunoiden hautua kannen alla kypsiksi.