Uusimmassa Yhteishyvän ruokalehdessä oli parikin juustokakun ohjetta....minä olen pitkään halunnut tehdä sellaisen kakun,joka paistetaan uunissa...hyydytettäviä juustokakkuja yms.on tehty monesti

Ohje oli appelsiinjuustokakkuun,mutta,mutta...varmaan moni muukin kokeili tätä kakkua,koska appelsiinituorejuusto oli kaupasta tyystin loppu joten ,piti keksiä jotain korvaavaa tilalle.No nappasin hyllystä sitten sitruunan makuista tuorejuustoa,joka ei sitten lopulta ollut tuorejuustoa lainkaan vaan rahkavalmiste en sitten tiedä voiko tätä juustokakuksi kutsua,yhtä kaikki Äärettömän herkullinen lopputulos,suosittelen  

 

SITRUUNAINEN JUUSTOKAKKU:

150 g voita

3 rkl sokeria

1 kanamuna

3 1/2 dl vehnäjauhoja

Leikkaa leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat.Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi.Lisää joukkoon kanamuna,vatkaten.Lisää jauhot,nopeasti sekoittaen.Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

SITRUUNAINEN TÄYTE:

2 prk sitruunan makuista rahkavalmistetta

1 prk ranskankermaa(käytin ehrmannin)

3 kanamunaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 rkl perunajauhoja

Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen muut ainekset.Kaada täyte pohjan päälle.Paista 175 asteisessa uunissa,alatasolla noin 50 minuuttia.Anna jäähtyä ja vetäytyä hyvin,ennen tarjoilua.