Sain taannoin Maasikas blogin arvonnassa lohdutuspalkinnon,jossa tuli mukana leivontakirja,sieltä katsoin vinkkiä bostonpullaan...ohjeessa oli käytetty omenamarmeladia,mutta sitä ei kaupasta löytynyt,joten muunsin ohjeen meille sopivaksi ja käytin kesällä kerättyjä vadelmia,joista keitin hillon...Ihanaa bostonia tuli,suosittelen.

VADELMA-VALKOSUKLAABOSTON:

100 g margariinia

2,5 dl maitoa

25 g hiivaa

1 kanamuna

1 dl sokeria

1 tl suolaa

1/2 rkl kardemummaa

9-10 dl vehnäjauhoja(en kyllä mitannut vaan lisäsin näppituntumalla)

TÄYTE:

vadelmahilloa

100g  levy rouhittua /raastettua valkosuklaata

 

Sekoita maito sulaan rasvaan ja kuumenna kädenlämpöiseksi.Murenna joukkoon hiiva.Lisää kanamuna,sokeri,suola ja kardemumma.Alusta jauhot joukkoon,vähän kerrallaan,hyvin sekoittaen.Vaivaa taikina kimmoisaksi.Anna kohota liinan alla,noin tunti.Kauli taikina levyksi.Levitä sille vadelmahillo ja rouhittu valkosuklaa.Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi.Nostele palat leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.Anna kohota 1/2 tuntia.Voitele kanamunalla,ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria(ei välttämätön)Paista 200 asteessa n.25-35 minuuttia,alatasolla(meidän uunissa pitää tämmöiset paistaa alatasolla)Koristele halutessasi,sulatetulla valkosuklaalla.

tuon suklaakoristelun olisi voinut jättä pois,ei maun takia vaan...