Yhtenä päivänä teki hirmuisesti mieli vanhanaikaista läskisoosia(niin,siis minulle ''vanhanaikaista''koska äitini tapasi tehdä soosin näin)se on niin hyvää keitettyjen perunoiden, etikkapunajuurien ja puolukkahillon kera.
LÄSKISOOSI:
400 g siankylkisiivuja
sipuli
suolaa,valkopippuria
vehnäjauhoja
margariinia
vettä
lihaliemikuutio
maustepippuria
Pilko siankylki paloiksi.Ruskista palat ja kuullota sipuli.Mausta.Valmista ruskeakastike margariinista ja jauhoista.Lisää vettä,niin,että saat haluamasi paksuisen kastikkeen.Mausta kastike lihaliemikuutiolla,maustepippurilla(käytin tälläkertaa jauhettua,vaikka oikeaan soosiin kuuluisi kokonaiset pippurit).Lisää kuullotetut läskinpalat joukkoon ja anna kastikkeen hautua.Tarjoa keitettyjen perunopiden kera.
Kommentit