Janinan nimppareita vietettiin viimeviikonloppuna ja sen kunniaksi väsäsin torttusen...toiveena vaalea torttupohja,täytteenä mummun tekemää raparperihilloa,rahkaa ja kermaa.Lisämausteena vielä reippaasti kanelia,nami...Jouluista makua päällä samaa täytettä ja kaupasta ostettuja koristeita.Kääretorttu oli parhaimmillaan seuraavana päivänä,täyte ja päällinen,olivat jämäköityneet mukavasti viileässä.

 

KÄÄRETORTTU:

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.Sekoita muut kuivat aineet keskenään ja nostele varoen,mutta huolellisesti muna-sokerivaahtoon.Kaada taikina pellille,leivinpaperin päälle ja paista 225 asteisessa uunissa n.8 minuuttia.Anna jäähtyä hetki ja kumoa sokeroidulle leivinpaperille.Jäähdytä.

 

TÄYTE:

raparperihilloa

1 prk kermaa vaahdotettuna

1 prk maitorahkaa(käytin ehrmania)

kanelia